Etichete

, , , ,

Iata ca a sosit Iarna, cea de mult asteptata! Sincera sa fiu, credeam ca s-a stabilit in America si nu mai pleaca de acolo…Acum, totul este alb si …curat! Atita purutate aduce bucurie in suflet!

Din nou ma simt ca la 13-14 ani, cind eram in adolescenta si traiam iernile, e adevarat ca aveau multe zapezi, din plin: batai cu bulgari, cazemate,oameni de zapada, sanius in vii, dainusuri pe strazi, spre disperarea celor in virsta care treceau bombanind pe linga noi…

Imi amintesc ca eram la Liceul Teoretic din Cugir, liceu cu faima si dascali minunati, de suflet, cind, in timpul orei de limba romania, diriginta noastra, doama Andreiciuc, (Dumnezeu s-o odihneasca), vazind cum oftam privind pe fereastra clasei cum ninge afara, cum a auzit clopotelul sunind de iesire, a dat comanda: AFARA LA ZAPADA!!! Normal ca u am asteptato a doua comanda, si , ca un fluviu dezlantuit, elevii intregii scoli au iesit in fata liceului si a inceput o bataie cu bulgari de zapada…Doamne, ce bucurie si veselie a fost atunci! Nu conta ca mai venea cite un bulgare si te lovea…20 de minute, cit a durat pauza, a fost …MINUNAT!

Multumim dascali dragi!

Imagine