Etichete

,

Cand mancam, trebuie sa mestecam, hrana. Gura este ca o mica bucatarie: inainte de a da hrana stomacului ea trebuie pregatita putin in aceasta bucatarie, fiarta, amestecata cu ulei, adica saliva, existand anumite glande care se ocupa de acest lucru. De aceea,  este recomandabil sa se mestece indelung hrana, pana in momentul in care ea devine aproape lichida. Daca o inghitim, fara a o mesteca suficient, ea nu este bine”coapta” si organismul nu poate asimila complet, producandu-se multe resturi. In plus, acesta hrana nemestecata suficient, ajunsa in stomac, obliga organismul la un consum sporit de energie.

Sa nu credeti ca oboseala vine tot mereu din cauza ca ati muncit foarte mult. Nu, adesea, ea este rezultatul unei pirderi de forte. Pe drept, cand inghitim hrana, fara a o amesteca bine, ea este greu de digerat si, cum organismul are mult de furca sa o asimileze, se instaleaza oboseala…